Bolu Haber
HV
29 MART Cuma 10:49

MEDYA AKADEMİSİ’NİN YENİ MEZUNLARINA İLK GÖREV

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 13-01-2023 23:43   Güncelleme : 13-01-2023 23:43
MEDYA AKADEMİSİ’NİN YENİ MEZUNLARINA İLK GÖREV

3. Esenler Medya Akademisi Kapanış Programı (12)

Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) ve İletişim Platformu Derneği ortaklığında bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği “Esenler Medya Akademisi” Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’ne özel olarak düzenliğini ‘Dijital Çağda Habercilik Paneli’ ile kapanış yaptı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen panelin açılışında konuşan Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, akademiden mezun olan öğrencilerin Esenler’deki başarı hikâyelerini haberleştirmelerini istedi.

Diriliş Postası Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Recep Yeter de basılı medyanın ömrünün tartışıldığına değinerek, “Basılı gazetelerin satışlarında çok ciddi kayıplar oluştu ama bu gazetelerin tamamen öleceği anlamına geliyor mu? Basılı gazeteler, bir haberi vermenin yanında tarihe kayıt düşüyorlar. Yazılı basın olarak, ‘Haberi herkesten önce veririz’ iddiasında değiliz. Bu nedenle siz özgün içerik sunduğunuz sürece var olursunuz. İçerik kraldır, ne yaparsanız yapın, özgür içerik üretin” diye konuştu.

Yeter, kendisini iyi yetiştirmiş bir gazetecinin her yerde çalışma imkânı bulabileceğini belirterek, genç gazeteci adaylarının umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini söyledi.

CNN Türk Haber Müdürü Fatih Sadırlı ise bütün televizyonların artık sosyal platformları kullandığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Artık kimse uzun metinler okumak istemiyor. O yüzden yazının sonunun gelip, gelmediğini tartışıyoruz. Yazıyı destekleyen fotoğraf, video ve grafikler var. Bu da yeni bir medyanın ortaya çıktığını gösteriyor, yani yazıyı destekleyici görsel. Görsel içeriğe daha fazla özen göstermek zorundayız. İçerik kraldır ama teknolojik değişiklik içeriği değiştiriyor. Artık herkes birer gazeteci, vatandaş gazeteciliği diye bir kavram var artık. Biz sizlerle besleniyoruz.” Sadırlı, konvansiyonel medyanın gelecekte anlamını yitireceğini düşündüğünü dile getirerek, “Kişileştirilmiş bir medyayı ilerde daha çok göreceğiz. Teknolojinin gelecekteki haberciliği ve yayıncılığı çok belirleyeceğine inanıyorum. Medya okur yazarlığının da okullarda daha fazla yer alması gerekiyor. Bu da bizi dezenformasyondan korur” ifadelerini kullandı.

Panele, AA İstanbul Bölge Müdürü Muhammed Enes Can, İletişim Platformu Başkanı Yusuf Ziya Çataklı, akademiden mezun olan öğrenciler ve medya çalışanları katıldı.

Panelin sonunda mezun öğrencilere sertifikaları verildi. Daha sonra tüm katılımcılarla hatıra fotoğrafı çekildi.

#ozelhaber

Medektif

AdminAdmin

YORUMLAR